Hulp bij een gezonder aanbod in kantines

kantine met gezond assortiment op de toonbank

In Haarlemmermeer is veel aandacht voor gezondheid. Het lokale preventieakkoord zet in op verschillende onderdelen om gezonder leven voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. JOGG Haarlemmermeer zet zich in voor een gezonde jeugd en een gezonde omgeving. Denk aan het geven van voorlichting. Beweegaanbod uitvoeren op scholen en kinderdagverblijven en drinkwater gratis beschikbaar maken. Er zijn ook mogelijkheden voor (sport)verenigingen, buurthuizen, speeltuinen en kinderboerderijen om gezonde producten aan te bieden in hun kantine.

Er zijn allerlei plekken waar kinderen aan hun dagelijkse beweging kunnen komen. Dit kan bij een sportvereniging zijn maar ook bij een buurthuis, jongerencentrum, speeltuin of kinderboerderij. Vaak zijn deze plekken ook ingericht om een snack of wat drinken te kunnen kopen. Het aanbod van eten en drinken bestaat in deze kantines vaak uit snoep, drinken met veel suiker en andere ongezonde producten. JOGG Haarlemmermeer en JOGG-TeamFit zien dit graag veranderen. 

Doe mee en maak ook jouw organisatie gezonder

Verschillende verenigingen en andere organisaties met een verkooppunt deden al mee en bieden nu gezondere producten aan! De ervaring leert dat kinderen en ouders het fijn vinden als er ook  een gezondere keuze gemaakt kan worden. Wil je meer informatie of jouw organisatie aanmelden? Stuur dan een mail naar jogg@haarlemmermeer.nl. 

 

Lees het hele artikel