Iedere ouder heeft wel eens een vraag over het opvoeden van kinderen. In de gemeente Haarlemmermeer zijn organisaties die u daarmee kunnen helpen en met u meedenken.
Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Onafhankelijk en gratis advies voor ouders en professionals.
Onafhankelijk clientondersteuning door gesprekken thuis met de coach, gericht op regie over het eigen leven. Eigen Plan kan ingezet worden wanneer u klem zit. Wanneer er zorgen zijn over opgroeien van kinderen, scheiding, schulden, dreigende ontruimingen, buurtconflicten, na detentie, bij ziekte, ruzie, mantelzorg, wonen en alleen zijn.
Voor deze organisatie heeft u een verwijzing nodig. Neem hiervoor contact op met een consulent van de gemeente of uw huisarts.
Home-Start ondersteunt gezinnen met kinderen tot 7 jaar. Ervaren en getrainde vrijwilligers helpen bij de opvoeding. En geven advies en informatie over alledaagse, lichte opvoedvragen.
Home-Start+ is er voor gezinnen met kinderen van 7 t/m 14 jaar. De gezinnen geven zelf aan waarbij ze hulp willen: hun vragen staan centraal.
Home-Start en Home-Start+ willen het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.
Hippe en toegankelijke site voor tieners met bijvoorbeeld korte testjes. Ook ouders en ondersteuners kunnen er terecht. U vindt er hulp in de eigen regio.
JGZ stimuleert en ondersteunt kinderen en ouders/verzorgers bij het opgroeien en signaleert eventuele problemen. Dit doet JGZ door het geven van advies, voorlichting en kortdurende begeleiding aan ouders en kinderen. Dit voeren wij uit tijdens consulten op het consultatiebureau en contactmomenten in de schoolperiode.
Tijdens de contactmomenten wordt de ontwikkeling gevolgd, vaccinaties gegeven, vragen beantwoord en adviezen over gezond opgroeien gegeven.
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur en 13.00 - 17.00 uur
Jong&Out is een online platform waar lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender-jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Ook voor jongeren die nog twijfelen is Jong&Out een goede plek om vragen te stellen en in contact te komen met gelijkgestemden.
Elke tweede zaterdag van de maand is er een meeting van 13.00 tot 17.00 uur in Jongerencentrum Flinty’s aan de Gedempte Oude Gracht 138, 2011 GX Haarlem. Daar kunnen leeftijdgenoten met elkaar praten, spelletjes spelen, film kijken, muziek luisteren en meer.
Organisatie voor gratis en vrijblijvend advies en informatie voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar over onderwerpen zoals werk, onderwijs, drugs, geld, wonen, rechten, gezondheid, seks en vrije tijd. Je kan een vraag stellen via de website, de mail, WhatsApp, de telefoon of bij het inloopspreekuur.
Biedt ondersteuning aan ouders met een kind van 0 tot 5 jaar die vragen hebben over de ontwikkeling. Het loket is onderdeel van MEE Amstel en Zaan.
Aanmelden via MEE. Contactpersoon: Greet van Rijn.
MeerWaarde organiseert voor kinderen en jongeren weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen en biedt diensten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Als je te maken hebt met pesten, vind je het misschien lastig om erover te praten. Bij Pestweb kun je jouw verhaal kwijt en tips en adviezen krijgen. Kijk op de website of chat, mail of bel met Pestweb.
Telefonisch bereikbaar van ma t/m vr van 13.00 - 15.00 uur.
Kleine Pier is speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Zij kunnen met elkaar of met hun ouders muziek maken, dansen, zingen, toneelspelen, schilderen of kleien. Plezier staat voorop en de aangeboren nieuwsgierigheid van kinderen wordt volop aangemoedigd. De cursussen van Kleine Pier zijn een creatieve ontdekkingstocht naar wat kinderen aanspreekt terwijl ze leren door te spelen, te bewegen, te luisteren, te ontdekken en te imiteren.
Online training voor jonge ouders. Er verandert veel na de geboorte van een kind. Er worden ook een vader en een moeder geboren. Ook ouders hebben liefde, aandacht en feedback nodig om een stevige basis te kunnen vormen.
Pinkcloud doe je thuis. Individueel en samen op de bank volgen jullie 11 praktische afleveringen online en in combinatie met het werkboek. Pinkcloud helpt jullie om beter samen te werken.
Een community voor LHBT-jongeren met een biculturele achtergrond. Doel is het vergroten van (zelf)acceptatie van seksuele diversiteit.
De schoolcoach biedt ondersteuning aan de school, ouders en kinderen bij problemen die niet direct met leren te maken hebben. Bijvoorbeeld bij vragen over het gedrag of de ontwikkeling van het kind, de opvoeding of zorgen over de veiligheid. De schoolcoach helpt de school, de ouders en het kind om zoveel mogelijk zelf oplossingen te vinden. De schoolcoach zoekt samen met de betrokkenen naar passende oplossingen. In de eerste gesprekken kijkt de schoolcoach samen met ouder, kind en eventueel school wat er precies aan de hand is. Vaak kunnen ouders en kinderen er na een paar gesprekken samen met hun familie en vrienden zelf uitkomen. Als het nodig is, geeft de coach trainingen op school, bijvoorbeeld om de weerbaarheid van kinderen te vergroten of om faalangst te bestrijden. De schoolcoach kan ook hulp bieden in de thuissituatie. En als de problemen vragen om intensievere hulp, kan de schoolcoach passende hulp inschakelen.
U kunt de schoolcoach benaderen via de school van uw kind.
Spelen speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Speel-o-theek De Blokkendoos leent speelgoed uit voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het speelgoed mag drie weken geleend worden. Van een simpele houten puzzel of een stoere skelter, tot verkleedkleren, muziekinstrumenten en gezelschapsspellen. Bij de speel-o-theek is van alles te leen.
De Blokkendoos is onderdeel van Het Cultuurgebouw en altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen.
Biedt ondersteuning bij het maken van een familiegroepsplan bijvoorbeeld bij echtscheiding, opvoeding kinderen, (dreigende) uithuisplaatsing, (dreigende) OTS, huiselijk geweld en schulden.
Let op! Voor deze organisatie heeft u een verwijzing nodig. Iedere school in Haarlemmermeer heeft een jeugdarts, jeugdverpleegkundige, schoolcoach en leerplichtambtenaar. Zij mogen, in overleg met opvoeders en school, direct specialistische hulp in schakelen. Zit uw kind niet in gemeente Haarlemmermeer op school? Ga dan naar het CJG. U kunt ook altijd terecht bij uw huisarts.
Bij Switchboard Nederland kun je terecht met jouw vragen over seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Via de chat, telefoon of e-mail.
Kijk op de website voor hun openingstijden.