Ik wil personenalarmering om snel om hulp te kunnen roepen

Met een personenalarmering komt er in noodsituaties meteen hulp.

Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of als u zich plotseling niet goed voelt.

U kunt dag en nacht de meldpost waarschuwen, door middel van een knop in huis of een mobiele telefoon. Of via een zender om uw nek, pols of aan uw broekriem.

Heeft u personenalarmering nodig? Informeer bij uw zorgverzekeraar of die een deel van de kosten vergoedt. Tijdens het spreekuur in de Slimotheek kunt u met een medewerker bespreken wat voor u een passende oplossing is. Of neem contact op met een sociaal makelaar van Meerwaarde.

Personenalarmering Haarlemmermeer

Personenalarmering is er voor iedereen die met een veilig gevoel thuis wil blijven wonen. Bent u bijvoorbeeld minder goed ter been, bang dat u in huis valt of heeft u andere zorgen over uw mobiliteit? Dan kan personenalarmering voor u een goede oplossing zijn. Ook voor mantelzorgers of voor uw kinderen is het vaak een prettig idee dat er snel gereageerd wordt wanneer u hulp nodig heeft.

Postadres
Postbus 200
9410 AE Beilen
Website
www.zcn.nl/personenalarmering-haarlemmermeer
Telefoonnummer
088 980 09 53

Slimotheek

In de Slimotheek leent u slimme hulpmiddelen voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Denk aan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige mobiele telefoon of een makkelijke afstandsbediening.

U kunt een afspraak maken voor meer informatie over een product door een mail te sturen naar slimotheek@haarlemmermeer.nl. Voor Hoofddorp of Nieuw Vennep kunt ook bellen naar Allerzorg: 0252 – 785 173. Voor Badhoevedorp kunt u bellen naar De Meerwende: 020 – 247 0100

Bezoekadres
Raadhuisplein 7
2132 TZ Hoofddorp
Website
www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl/slimotheek
E-mailadres
slimotheek@haarlemmermeer.nl

Rijksoverheid - langer thuis blijven wonen

Website
Rijksoverheid - langer thuis blijven wonen

Zorg en zekerheid - vergoeding personenalarmering

Website
www.service.zorgenzekerheid.nl/vergoedingenzoeker/personenalarmering

MeerWaarde - Sociaal makelaars

De sociaal makelaars van MeerWaarde brengen mensen en organisaties bij elkaar. Dit doen ze door relaties te leggen. Zij nemen inwoners mee naar voorzieningen en activiteiten in de wijk en ondersteunen bij uitbreiding van hun sociale netwerk.

Website
https://www.meerwaarde.nl/overzicht-sociaal-makelaars