Beau is een groot mens!

Beau moedigt een jonge sporter aan

Een gezonde leefomgeving voor kinderen in Haarlemmermeer. Een omgeving waarin de gezonde keuze maken, makkelijk en aantrekkelijk is voor alle kinderen en jongeren. Dat is waar JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Haarlemmermeer zich voor inzet. Om dit voor elkaar te krijgen is van alles nodig, vooral meer grote mensen!

JOGG Nederland startte daarom de campagne ‘Meer grote mensen’. Ook in Haarlemmermeer zijn allerlei organisaties én dus volwassenen actief die zich ervoor inzetten dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Drie van hen stellen zich voor. 

Gratis sportlessen 

Beau is coördinator gezonde leefstijl bij Maatvast Haarlemmermeer. Binnen de organisatie is zij dé aanjager. Met behulp van JOGG Haarlemmermeer heeft Maatvast ervoor gezorgd dat het bij alle jongerencentra aantrekkelijk is voor jongeren om bezig te gaan met gezondheid. Bij alle jongerencentra worden gratis sportlessen aangeboden. Ook is er bij elke locatie een sport- en speluitleenpunt. Het aanbod in de kantine is gezonder geworden. Met gezonde recepten in een eigen ontworpen kookboek en gratis watertappunten stimuleert Maatvast een gezonde leefstijl. 

Beau vertelt: “De behoefte van de jongeren is leidend voor de programma’s en activiteiten die wij ontwikkelen. Jongeren die na het sporten bij ons komen, vroegen zelf om gezonde alternatieven voor eten, drinken en activiteiten. Daar hebben wij gehoor aan gegeven. Het watertappunt bij Studio 5 is daar een goed voorbeeld van. Tijdens gratis sportlessen tappen de jongeren regelmatig wat water! Het watertappunt staat op een handige plek waar jongeren makkelijk tijdens of na het sporten bij kunnen. We maken het drinken van water zo makkelijk mogelijk.” 

Lees het hele artikel