Maak gebruik van het Financieel Café

Het is niet altijd makkelijk om het over geldzaken te hebben. Praten over dit onderwerp met goede vrienden of familie kan zorgen voor begrip voor jouw situatie. En misschien kunnen deze mensen je ook wel handig advies geven.

Heb je behoefte aan meer informatie of hulp om bijvoorbeeld je administratie op orde te krijgen? Dan kan je terecht bij het financieel café. Vrijwilligers van Humanitas Haarlemmermeer staan klaar om u gratis te adviseren of helpen met vragen over uw administratie en financiën.

Waar kunt u terecht?

  • De Boskern, Hoofddorp: elke donderdagmiddag geopend van 13.00 tot 15:00 uur.

  • Het Ontmoetingscentrum, Nieuw-Vennep: elke donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12:00 uur.

Het hulpaanbod van het financieel café is breed

Mensen kunnen er bijvoorbeeld terecht als ze een brief hebben ontvangen van de gemeente die ze niet begrijpen, maar ook om samen met een vrijwilliger te kijken of ze recht hebben op toeslagen. Er staan computers en printers ter beschikking om meteen actie te ondernemen. De vrijwilliger van Humanitas kan direct samen met u telefonisch contact leggen met bijvoorbeeld de gemeente, de woningcorporatie of andere bedrijven en organisaties.

Studenten zijn ook welkom bij het Financieel Café, om samen te kijken naar hun recht op studiefinanciering. Onlangs is gebleken dat studenten niet alle regelingen, toeslagen en teruggaven aanvragen waar ze recht op hebben of in de schulden kunnen komen als zij zich ongemerkt niet aan de voorwaarden van DUO houden.

Het Financieel Café van Humanitas heeft deskundige vrijwilligers en alle vragen worden anoniem behandeld. Als er toch persoonsgegevens nodig zijn zoals het BSN-nummer, of een DigiD, dan wordt daarvan niets opgeslagen of geregistreerd.

Humanitas

Humanitas Haarlemmermeer is onderdeel van de vereniging Humanitas,  een landelijke vrijwilligersorganisatie. De landelijke vereniging Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Detentie en Thuisadministratie. Jaarlijks geven 25.000 goed geschoolde vrijwilligers zo’n 70.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.