Rookmelder op elke verdieping vanaf 1 juli verplicht

tekst op afbeelding met rookmelders vanaf 1 juli verplicht

Vanaf 1 juli is het wettelijke verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Brandweer Nederland roept bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

Het is heel makkelijk

Ophangen was nog nooit zo eenvoudig. “De rookmelders van nu hebben vaak een plakker op de achterkant. Het maakt wonen absoluut een stuk veiliger”, verzekert Carolien Angevaren namens Brandweer Nederland. Rookmelders zijn er vanaf ongeveer 16 euro. Die kosten zijn te overzien als u zich bedenkt dat veel rookmelders 10 jaar meegaan zonder dat je batterijen hoeft te vervangen.”

Meer tijd om te vluchten

Nog steeds zijn er mensen die denken dat ze wel wakker worden van rook. Angevaren: “Als u slaapt, slaapt uw neus ook. Een rookmelder maakt u wél wakker en daarom is ‘ie zo belangrijk. U houdt meer kostbare tijd over om uzelf in veiligheid te brengen.” 


Check, koop en plak rookmelders

Weten hoeveel rookmelders u in huis nodig heeft en waar ze moeten hangen? Check rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet u precies hoeveel u er nodig heeft. Koop ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plak ze op. Zo zorgt u voor uw veiligheid èn die van uw dierbaren.