Leerlingenvervoer

Gaat uw kind naar een speciale school? En ligt de school van uw kind verder dan 6 kilometer van huis? Dan is vervoer van en naar school misschien mogelijk.

Leerlingenvervoer is vervoer van en naar school voor kinderen die niet zelf naar school kunnen. Dit leerlingenvervoer is bedoeld voor leerlingen met een beperking. Ook geldt dit voor kinderen die naar een bepaalde basisschool gaan vanwege godsdienst of religie (bijvoorbeeld reformatorisch of islamitisch).

Een bijdrage voor leerlingenvervoer geldt alleen voor vervoer naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Houd hier rekening mee als u een school voor uw kind kiest.

De afstandsregel van 6 kilometer kan in uitzonderlijke gevallen niet van toepassing zijn. Heeft het kind een structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische beperking en is eigen vervoer niet mogelijk? Neem dan contact op met de gemeente.

Gemeente Haarlemmermeer - leerlingenvervoer

Telefoonnummer
0900 18 52


U doet voor elk schooljaar een nieuwe aanvraag.

Gemeente Haarlemmermeer - leerlingenvervoer

Telefoonnummer
0900 18 52


Kunt u niet (zelfstandig) reizen met het openbaar vervoer? U kunt gebruikmaken van onderstaande mogelijkheden:

Buurtvervoer

Er zijn verschillende vormen van lokaal vervoer. Denk bijvoorbeeld aan vervoer voor het doen van uw boodschappen of bezoek aan het ziekenhuis. Burenhulpdiensten en de seniorenverenigingen in Hoofddorp, Zwanenburg en Nieuw-Vennep regelen busvervoer voor hun leden. AutoMobiel is in heel Haarlemmermeer beschikbaar en deze vrijwillige chauffeurs rijden ook naar bestemmingen buiten de regio. Zoekt u een vrijwilliger met wie u af en toe kunt meerijden? Haarlemmermeer voor elkaar is een zorgmarktplaats op internet. Hier bieden vrijwilligers hun diensten aan.

Regiorijder

Heeft u een beperking? En kunt u daardoor niet reizen met het openbaar vervoer? Dan kunt u bij de gemeente een pas aanvragen voor de RegioRijder. Met de RegioRijder reist u binnen de regio van deur tot deur. RegioRijder rijdt elke dag.

Valys

Wilt u buiten de regio reizen? Dan kunt u gebruik maken van Valys.

OV-coach

Wilt u graag leren zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer? Neem contact op met de OV-coach.

AutoMobiel

Buurtvervoer waarbij een vrijwillige chauffeur met zijn/haar auto inwoners thuis op haalt en naar hun bestemming brengt.

Telefoonnummer
088 700 41 00

Burenhulpdienst Zwanenburg/Halfweg

Stichting Algemeen vrijwillige hulpdienst - Zwanenburg Halfweg Hulpdienst voor inwoners van Zwanenburg/Halfweg die door leeftijd, handicap en/of (chronische) ziekte hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld vervoer, hulp in de tuin of boodschappen doen.

Telefoonnummer
020 497 11 11

Gemeente Haarlemmermeer - RegioRijder

Haarlemmermeer voor Elkaar

Heeft u een hulpvraag of wilt u iets voor een ander betekenen? Op Haarlemmermeervoorelkaar.nl kunt u zelf een hulpvraag plaatsen en/of een hulpaanbod doen, bijvoorbeeld voor klusjes, activiteiten en vervoer.

Bezoekadres
Dokter van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

Telefoonnummer
023 569 88 70

OV-coach

Woon je in één van de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam die je ziet op de kaart rechts? Ben je 12 jaar of ouder? Wil je graag zelfstandig leren reizen?  Neem contact met ons op.

E-mailadres
ov-coach@mee-az.nl

Telefoonnummer
020 308 45 00 (gratis)

Seniorenvereniging Haarlemmermeer Noord - seniorenbus

E-mailadres
businfo@sv-hn.nl

Telefoonnummer
06 50 55 67 83

Seniorenvereniging Haarlemmermeer Zuid - De Krimbus

Voor personen van 50 jaar en ouder die in de regio Haarlemmermeer-Zuid wonen. Niet geschikt voor het vervoer van personen in een rolstoel. Rijtijden: alleen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur. Kosten: binnen Nieuw-Vennep: enkeltje: € 1,80; retourtje € 3,00; buiten Nieuw-Vennep: € 0,35 per kilometer. Meer informatie en afspraak maken: telefonisch bereikbaar ma t/m vrij 9.00 - 18.00 uur.

Telefoonnummer
06 33 80 92 47

Stichting SASA Hulpdienst Haarlemmermeer

Hulp en ondersteuning aan inwoners van Haarlemmermeer die door leeftijd, handicap en/of (chronische) ziekte hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld hulp bij vervoer, huishoudelijke hulp, het onderhouden van de tuin of boodschappen doen.

Bezoekadres
Skagerrak 328
2133 DX Hoofddorp

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Rijsenhout

Vrijwilligersorganisatie voor inwoners van Rijsenhout , Burgerveen, Schipholrijk en Nieuwe Meer die hulpbehoevend zijn. Aanbod van diensten: \tVervoer en begeleiding naar ziekenhuis of fysiotherapeut \tBoodschappen \tKlusjes in de tuin Telefonisch bereikbaar ma t/m vrij 9.00 - 10.00 uur.

Bezoekadres
Bennebroekerweg 11
1435 CE Rijsenhout

Telefoonnummer
06 23 12 12 11

Valys

Website
www.valys.nl