Geld voor dagelijks leven

Kunt u uw boodschappen niet meer betalen? Misschien kunt u bij de Voedselbank Haarlemmermeer terecht. Zij zorgen voor gratis voedselpakketten.

Stichting Voedselbank Haarlemmermeer

Biedt gratis voedselpakketten aan mensen die zelf niet of nauwelijks hun boodschappen kunnen betalen. 

Bezoekadres
Debbemeerstraat 29
2131 HE Hoofddorp
Postadres
Hoofdweg 583
Website
www.voedselbankhaarlemmermeer.nl
E-mailadres
info@voedselbankhaarlemmermeer.nl
Telefoonnummer
023 55 71 987 / 06 83 09 83 98

De Kledingbank geeft kleren en schoenen aan mensen in nood. Of ga naar een kringloopwinkel. De kringloopwinkel verkoopt goedkope tweedehandskleding. Maar bijvoorbeeld ook gebruikte meubels, huishoudelijke apparaten, speelgoed en keukenspullen.


Misschien kunt u individuele inkomenstoeslag krijgen. Dat is geld van de gemeente voor mensen die langere tijd een laag inkomen hebben. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft. Bijvoorbeeld aan een nieuwe wasmachine of spullen voor uw kinderen. Of u gebruikt de individuele inkomenstoeslag voor het betalen van rekeningen, zoals de huur.

U kunt de toeslag 1 keer per 12 maanden aanvragen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op individuele inkomenstoeslag. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Misschien krijgt u een uitkering van UWV, maar is uw inkomen lager dan het sociaal minimum. Of bent u ziek en betaalt uw werkgever minder loon. Dan kunt u misschien extra geld krijgen van UWV. Kijk op de website van UWV of dit voor u geldt.