Maakt u zich zorgen over uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind erg druk is. Of weinig vriendjes heeft. Misschien is uw kind vaak alleen, erg verlegen of vaak bang? Ga langs bij het CJG, de jeugdarts van het consultatiebureau of de schoolcoach.
Centrum voor informatie en documentatie voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme. Het AIC organiseert inloopochtenden en themabijeenkomsten.
Gevestigd in het gebouw van Meerwaarde.
Inloop: vrijdag, 10.00 - 12.00 uur (niet in schoolvakanties)
Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Onafhankelijk en gratis advies voor ouders en professionals.
JGZ stimuleert en ondersteunt kinderen en ouders/verzorgers bij het opgroeien en signaleert eventuele problemen. Dit doet JGZ door het geven van advies, voorlichting en kortdurende begeleiding aan ouders en kinderen. Dit voeren wij uit tijdens consulten op het consultatiebureau en contactmomenten in de schoolperiode.
Tijdens de contactmomenten wordt de ontwikkeling gevolgd, vaccinaties gegeven, vragen beantwoord en adviezen over gezond opgroeien gegeven.
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur en 13.00 - 17.00 uur
Medisch Orthopedagogisch Centrum voor hulp aan kinderen van 0 tot 7 jaar met gedrags- en ontwikkelingsproblemen.
Voor specialistische zorg, o.a. de Jeugd GGZ, is er een verwijzing nodig van huisarts, medisch specialist of jeugdarts.
MeerWaarde organiseert voor kinderen en jongeren weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen en biedt diensten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
De schoolcoach biedt ondersteuning aan de school, ouders en kinderen bij problemen die niet direct met leren te maken hebben. Bijvoorbeeld bij vragen over het gedrag of de ontwikkeling van het kind, de opvoeding of zorgen over de veiligheid. De schoolcoach helpt de school, de ouders en het kind om zoveel mogelijk zelf oplossingen te vinden. De schoolcoach zoekt samen met de betrokkenen naar passende oplossingen. In de eerste gesprekken kijkt de schoolcoach samen met ouder, kind en eventueel school wat er precies aan de hand is. Vaak kunnen ouders en kinderen er na een paar gesprekken samen met hun familie en vrienden zelf uitkomen. Als het nodig is, geeft de coach trainingen op school, bijvoorbeeld om de weerbaarheid van kinderen te vergroten of om faalangst te bestrijden. De schoolcoach kan ook hulp bieden in de thuissituatie. En als de problemen vragen om intensievere hulp, kan de schoolcoach passende hulp inschakelen.
U kunt de schoolcoach benaderen via de school van uw kind.